Dance for All

 
 

In de townships rond bij Kaapstad geeft "Dance for All" op vijf middagen per week op diverse plekken aan ongeveer 200 kinderen dansles. Het hoofdgebouw wordt om niet ter beschikking gesteld en staat in Athlone. De organisatie staat onder beschermheerschap van aartsbisschop Desmond M. Tutu. Ze is aangewezen op sponsoring en donaties. Er wordt les gegeven in o.a. ballet, Afrikaanse dans, jazzballet, moderne dans en Spaanse dans.

Getalenteerde kinderen kunnen opgenomen worden in het in zgn. Junior Training Programme. De meest getalenteerde dansers en danseressen van het Junior Training Programme kunnen worden opgenomen in het Senior Training Programme. Voor veelbelovende jongeren, die een carrière in de danswereld nastreven, is er vervolgens de mogelijkheid een opleiding te volgen aan de University of Cape Town School of Dance.

Stichting Intabazwe sponsort Dance for All sinds 2006.

In 2009 brachten Hanni en Jos een bezoek aan Dance for All. We hadden op woensdagmiddag 18 maart om 15 uur afgesproken in het hoofdgebouw in Athlone. Daar werden we hartelijk ontvangen door directeur Philip Boyd. Nadat hij ons aan een aantal medewerkers had voorgesteld, reden we samen naar de township Guguletho om er het Outreach Programme te bezoeken. Daarna reden we terug naar Athlone om er de training van de Junior- en Senior Training Programme bij te wonen. Het was een zeer interessante middag bij heel vriendelijke en gedreven mensen!  

 

foto´s

terug